اشکان جهانآرای-همشهری آنلاین:
در روزهای اخیر موج پنجم همهگیری ویروس کرونا بخشهای زیادی از کشور را دربر گرفتهاست و بسیاری از استانها با تعداد زیادی فوتی و مبتلایان جدید مواجهند. دراین میان مازندران جزو استانهایی است که روزهای سختی را پشتسر میگذارد؛ تعداد قربانیان همهگیری ویروس کرونا در مازندران در سالجاری به مرز ۹۰۰ نفر نزدیک شده و تختهای بیمارستانی این استان نیز روز به روز بیشتر از قبل در اشغال بیماران مبتلا به کرونا قرار میگیرند.
در چنین وضعیتی تعطیلی ۶روزه پایتخت هم مزید بر علت شد تا کارشناسان پیشبینی کنند، موج سفرها به این استان، روزهای کرونایی سختی را برای مازندران رقم خواهد زد؛ موضوعی که نگرانیها را بابت خدمترسانی به حجم قابل توجه بیماران جدید دوچندان میکند.
موج پنجم همهگیری ویروس کرونا در مازندران که از ۳۰خرداد ماه آغاز شده بود، به سرعت در حال افزایش و گسترش و شکستن رکوردهای پیشین کرونا در این استان است. تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای مازندران روز جمعه ۸ مرداد از ۳ هزار نفر هم عبور کرد و به ۳۰۳۶ نفر تا ظهر این روز رسید که بیشترین تعداد بستریشدگان کرونایی این استان، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در اسفند ۱۳۹۸ تا امروز است.
سهمگینترین موج
بررسیها نشان میدهد در موج چهارم کرونا، بیشترین آمار بستریشدگان کرونایی مازندران هزارو۶۴۴ نفر و در موج دوم هزارو۴۱۶ نفر بود. در موج سوم این بیماری که دقیقا یک سال پیش رخ داده بود نیز بالاترین تعداد بستریشدگان هزارو۹۱۳ نفر بود. با عبور تعداد بستریشدگان کرونایی مازندران از ۳ هزار نفر، حالا رکورد مجموع بستریشدگان کرونایی مازندران که با حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر مربوط به موج نخست این بیماری و اسفند ۱۳۹۸ بود نیز شکسته شد تا موج پنجم سهمگینترین موج کرونایی این استان شود.
تعداد بالای مرگهای کرونایی در مازندران نیز نشان میدهد که شرایط این استان بحرانی است؛ فروردینماه امسال و در موج چهارم کرونا ۲۵۰بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای مازندران جان باختند. این تعداد در اردیبهشتماه بهدلیل استمرار موج چهارم، به ۲۷۹نفر رسید. اما خردادماه با فروکش کردن همهگیری ویروس کرونا، به ۶۶نفر کاهش یافت.
از اواخر خردادماه که موج پنجم همهگیری ویروس کرونا پس از بیتوجهیها و عادیانگاریها به شکلی آرام آغاز شد تا ۲۰تیر تعداد مرگهای کرونایی در این استان بین یک تا ۴نفر در هر روز در نوسان بود، اما از ۲۱تیر این تعداد دوباره روند افزایشی بهخود گرفت و به ۶ تا ۱۸ نفر در روز رسید. نتیجه این روند نیز مرگ ۱۶۷ بیمار مبتلا به کرونا در مازندران طی یک ماه بود. اینها درحالیاست که بهنظر میرسد این روند کماکان ادامه دارد؛ فقط در ۸ روز نخست ماه جاری، ۱۲۹ نفر در بیمارستانهای این استان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند که با احتساب ۷۶۲ جانباخته کرونا در ۴ماه ابتدایی سال، مجموع قربانیان کرونا در این استان طی ۱۳۲ روز را به ۸۹۱ نفر رساند.
موج عادیانگاریها
رئیس دانشگاه علومپزشکی مازندران درباره وضعیت کرونایی مازندران میگوید: متأسفانه با توجه به اتفاقهایی که در چند هفته اخیر افتاد و عادیانگاریها و بیتوجهیهای جامعه نسبت به همهگیری ویروس کرونا، با وجود گذر از قله هر ۴موج قبلی، همچنان روند شیوع کرونا در مازندران افزایشی است.
دکتر «سیدعباس موسوی» میافزاید: وضعیت موجود نشان میدهد که سویه جدید این ویروس با توجه به سرعت بالای انتقال، افزایش بیش ازحد انتظاری را در مازندران رقم زدهاست.
وی ادامه میدهد: اکنون بیش از ۳ هزار بیمار کرونایی در بیمارستانهای مازندران بستری هستند که بالاترین تعداد بستریشدگان کرونایی در مازندران است و با استمرار این وضعیت، روند ارائه خدمات به بیماران با مشکل مواجه خواهد شد. متأسفانه تعداد مراجعههای سرپایی مربوط به ابتلا به ویروس کرونا نیز در مازندران افزایشی است و به حدود ۷هزار نفر در روز رسیدهاست.
موسوی با اشاره به عادیانگاری جامعه نسبت به همهگیری ویروس کرونا و پروتکلهای بهداشتی اظهار میکند: در جامعه برخی بهگونهای رفتار میکنند که انگار هیچ اتفاق خاصی نیفتادهاست. بههمین دلیل شاهد برپایی محافل خانوادگی و مهمانیهای مختلف اعم از جشنها و مراسم عزا هستیم.
وی تصریح میکند: مسافرتها به شکل گستردهای انجام میشود و در رفتار برخی افراد جامعه هیچ نشانهای حاکی از شرایط بحرانی و همهگیری بیماری مهلکی به نام کویید۱۹ دیده نمیشود. حتی با توجه به اوضاع بغرنج کنونی، میبینیم که تعداد عروسیها بیشتر شدهاست.
این مسئول با بیان اینکه تعطیلی ۶ روزه تهران نیز مشکل ما در مازندران را چندبرابر کرد، میگوید: میدانیم که مردم از در خانه ماندن خسته شدهاند، اما همه باید دست به دست هم دهیم تا گردش ویروس کرونا را متوقف کنیم.
روزهای سخت پیشرو
در مازندران با احتساب تختهای بیمارستانهای بخش خصوصی، حدود ۴هزارو۵۰۰ تخت برای بیماران وجود دارد که در حال حاضر بیش از ۳ هزار تخت در اختیار بیماران کرونایی قرارگرفته است. در برخی بیمارستانهای استان حتی تخت بخشهای تخصصی نیز به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
بیمارستان آیتالله طالقانی چالوس یکی از بیمارستانهایی است که طی روزهای اخیر بخش جراحی قلب آن به بیماران کرونایی اختصاص داده شدهاست. در شهرستان قائمشهر نیز ظرفیت همه بیمارستانها تکمیل شده و پیشبینی میشود با توجه به وضعیت موجود در مازندران و حضور یک هفتهای مسافران دراین استان در دوران اوج همهگیری ویروس کرونا، روند افزایشی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا همچنان ادامه داشته باشد و احتمالا مازندران در روزهای آینده با چالشهای جدیتری در ارائه خدمات درمانی به بیماران مواجه خواهد شد.
نظر شما